Kavunlu Pasta - Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği- İkisi Bir Arada "Çikolata ve Meyve"


Daha önce de komşum Hayal hanımın yaptığı pastalardan bahsetmiştim. Bu da onlardan biri. Tahmin edebileceğiniz gibi hepsi birbirinden şık ve lezzetli. Tavsiye ederim arkadaşlar. Ben de onun tavsiyesi ile bir pasta yaptım. Hem çok lezzetli hem de çok şık oldu. Onu da daha sonra yayınlarım.

Malzemeler:

  • 1.5 paket çukulata
  • 1 tepeleme çorba kasesi cornflakes
  • 400 gr sıvı krem şanti
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 vanilya
  • 1/2 limon ve kabuğu
  • 2-3 kaşık dolusu yoğurt
  • 0.5 paket beyaz çukulata
  • Etrafı için kedi dili veya krem şanti de olabilir.
  • Üstü için dilimlenmiş kavun (veya istedğiniz meyve) ve 1/2 paket tart jölesi

Yapılışı:

  1. 1.5 paket çukulatayı eritin. Cornflakesleri elinizle kırın. Birbirine karıştırın. Tart kalıbına bastırarak yayın. Kremasını yapana kadar buzdolabında soğutun.
  2. 400 gr krem şantiyi çırpın. (3-4 dakika). Şekeri, yoğurdu, eritilmiş yarım paket çikolatayı, vanilyayı, limonu ve kabuğunu içine karıştırın. Tartın üzerine yayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  3. Meyveleri dilimleyip tartın üzerine dizin. Tart jölesinin üstündeki tarife göre jöleyi yapıp meyvelerin üstünü kaplayın.
  4. Dekoratif durması için etrafını kedi dilleri ile süsleyin. İsterseniz krem şanti de sürebilirsiniz. İsterseniz krem şanti sürdükten sonra kenarları file bademlede süsleyebilirsiniz. Afiyet şeker olsun. Yanaklar dolsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema