Kuru Dolma


  • 2 Su B. Pirinç
  • 4 Soğan
  • 2 Çorba K.Domates Salçası
  • 1 Çorba K.Biber Salçası
  • 1 Çorba K. Biber Püresi
  • 1 Çorba K. Nane
  • 1 Çorba K. Sumak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Su



Patlıcanları kaynayan suya atın ve 10 dakika kadar haşlayın. Biberleri patlıcanları almadan 2 dakika önce tencereye alın. Pirinci ıslayın. Soğanları doğrayın. İkisini bir kaseye alın.
Soğanın üzerine tuzu ve baharatları dökün. Salçaları ve püreyi de ilave edin. Elinizle hafif su dökerek karıştırın. İyice yoğurduktan sonra ocaktan aldığınız patlıcanların ve biberlerin içlerini doldurun.
Ağzına kadar doldurmayın çünkü pirinçler şişecek. Tencere tamamen dolunca sıvıyağını ve suyunu ekleyip bir tabakla bastırın. Kapağını da kapatıp pişmeye bırakın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema