Yemeği siz yapmayınca fotoğraflamak çok kolay :))
Malzeme listemiz ve anlatım bir arada
3 kişi olduğumuz için 3 dilim somon alıyoruz. Yağlı kağıdın üstüne oturtuyoruz. Somonların üstlerine zeytinyağı sürüyoruz. Tane karabiberleri içlerine batırıyoruz ( her bir silim için yaklaşık 6 adet) . Tuz serpiyoruz.
Üstlerine halka halka doğradığımız soğan, limon , domates dilimlerini ve biber koyuyoruz.
Sonra somon balıklarımızı yağlı kağıtla paket yapıyoruz. Açılmasın diyede 2 kenarını kürdanla tutturuyoruz. Yanlarını baharatlı patateslerimizi koyup 180 derece fırında 45-50 dk pişiriyoruz.
Baharatlı patates : Genelde kabuklu yapıyorum ama bu taze patatesti kabukları kalkık kalkıktı mecburen soydum. Patetesleri (3-4 adet) elma dilim doğruyorum. Bir kabın içine koyuyorum. Üstüne zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber, biberiye, kekik, nane, fesleğen gibi istediğiniz baharatı koyuyorum. Elimle karıştırıyorum. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye, balıkların yanında pişiriyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder