Pastırmalı Çıtırdayan Börek

Oktay Usta'dan Pastırmalı Çıtırdayan Börek Tarifi
Malzemeler:

  • 1 yufka
  • 7 adet milföy hamuru
  • 1 şişe soda
  • 1 çay b.mısırözü yağı
  • 1 yumurta
  • kaşar peyniri
  • pastırma


Hazırlanışı:

Fırın kabının altını yağlayın. Daha sonra fırın kabının altını milföy ile kaplayın. Yufkayı 2 ye ayırarak milföylerin üzerine yayın. Üzerine pastırma ve kaşar peynirini serperek kalan yufkayı üzerine kapatın. Kalan milföyleri de üzerine kapatın.

Sosu için ise karıştırma kabına yumurtayı, sodayı ve sıvıyağı alarak çırpın. Böreği kestikten sonra sosu üzerine döküp 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema