Kazdağı Çorbası

Kazdağı Çorbası
Kazdağı Çorbası

MALZEMELER:


  • 5 çorba k. tarhana
  • 1 su b. haşlanmış börülce
  • 1 çay b. haşlanmış nohut
  • 3 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 çorba k. domates salçası
  • 1 tavuk bacağı
  • 1 çorba k. tereyağı
  • tavuk suyu
  • tuz



HAZIRLANIŞI:

Tavuğu haşlıyoruz ve etlerini didiyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Biberleri de doğruyoruz.Tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyuyoruz. Biberleri ilave edip kavuruyoruz.

Salçayı ve tarhanayı alıp karıştırıyoruz. Domatesleri ekliyoruz. Önce soğuk su döküyoruz. Peşinden tavuğu haşladığımız suyu da ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Pişmesine yakın haşlanmış nohut, börülce ve tavuğu ilave edip tuzunu da atıyoruz. Kıvamına göre sıcak su ekliyoruz. Bir taşım daha kaynatıp servis servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema