Galeta unlu fileto levrek


GALETA UNLU FİLETO LEVREK

Malzemeler;

1 kg. fileto levrek,
1 çay bardağı galete unu(mısır unu ilede olabilir)
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber,
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı;

Temizlenmiş fileto haline gelmiş levreklerimizi yapmadan evvel yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. (Dinlenme aşamasında üzerine limonda sıkyorlar ama ben sıkmadım.)

Dinlenen fileto levreklerimizi hafif tuzladığımız ve baharatlarla karıştırdığımız galeta ununa veya mısır ununa iyice buluyoruz. İyice kızmış sıvıyağımızda arkalı önlü kızartıyoruz. İstek ve arzuya göre yeşilliklerle servis yapıp afiyetle yiyoruz. (Galete unlu levreklerimizi ben kızarttım kızım servis için süsleyip masaya getirdi.)

GALETA UNLU FİLETO LEVREK'İN ŞİFASI;

01. Kemik ve diş sağlığına faydalıdır.
02. Kalp damar sağlığına çok faydalıdır.
03. Kan basıncını ayarlar, kalp ritim bozukluğunu önler.
04. Göz rahatsızlıklarına iyi gelir.
05. Kansızlığa karşı faydalıdır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema