Pratik şipşak mozaik pasta tarifi

Pratik ve kolay yapılabilen mozaik pasta tarifi
250 gr tereyag
2 paket pötibör biskuvi
8-10 kaşık toz kakao
8 kasik pudra sekeri
2 yumurta
5-6 adet bergamut receli kabuğu
2 avuç içi portakal sekerlemesi
3 avuc iç antep fıstık
yapılışı
* Bir tencerede 125 gram tereyağını eritin ve ateşten alın
* Üzeri köpüklenirse köpüğünü ayırın
* Bisküvileri unufak etmeyecek sekilde küçük küçük kırın
* Diger tüm malzemelerle birlikte tereyağına atın ve iyice karıştırın
* Derin dondurucuya atacağınız kaba hışır kağıt serin
* Karışımı içine boca edin ve iyice bastırın
* hışır kağıdın kenarlarını da üzerine kapatip 2 elinizle iyice kalıbın şeklini verin
* Üzerini kapatıp derin dondurucuda 1-2 saat bekletin
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema