Acılı Ezme Tarifi
Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- 3 Adet Biber
- 2 Yemek kaşığı Biber Salçası
- 5 Adet Domates
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Yemek kaşığı Nar Ekşisi
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Yemek kaşığı Sirke
- Çeyrek Su bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışıİlk olarak domateslerin kabuklarını soyup, minik küpler şeklinde doğrayın. Olabildiğince küçük küpler kesmeye çalışın. Bir süzgece koyup suyunun iyice akmasını sağlayın. Sonra biberleri, soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince kıyıp suyu iyice süzülmüş domateslerle birlikte bir kaba koyup karıştırın. Sırası ile tuz, pul biber, karabiber, domates salçası, biber salçası, sirke, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Kavanoza koyup, buz dolabında saklayın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- 3 Adet Biber
- 2 Yemek kaşığı Biber Salçası
- 5 Adet Domates
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Yemek kaşığı Nar Ekşisi
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Yemek kaşığı Sirke
- Çeyrek Su bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışıİlk olarak domateslerin kabuklarını soyup, minik küpler şeklinde doğrayın. Olabildiğince küçük küpler kesmeye çalışın. Bir süzgece koyup suyunun iyice akmasını sağlayın. Sonra biberleri, soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince kıyıp suyu iyice süzülmüş domateslerle birlikte bir kaba koyup karıştırın. Sırası ile tuz, pul biber, karabiber, domates salçası, biber salçası, sirke, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Kavanoza koyup, buz dolabında saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder