Fava Meze Tarif
Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 10
Malzemeler- 1 Demet Dere Otu
- 2 Adet Kesme Şeker
- 500 Gr Kuru Bakla
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Adet Limonun Suyu
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı500 gram kurubakla bir gece önceden ıslatılir. 1 adet kuru soğan soyulup küp küp dogranir. Yarım limonun suyu sıkılır. 1 demet dereotu bol sudan geçirildikten sonra ince ince doğranır. Büyük boy tencereye 500 gram kuru bakla ve 1 adet doğranmış soğan, yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 adet kesme şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı ile hizası kadar su ilave edilerek orta ocak ateşinde kaynatılır. Suyu azaldıkça eklenerek 45 dakika kadar pişirilir. Kıvamını aldıktan sonra dereotları eklenerek rondodan geçirilir. Servis tabağı ıslatılarak üzerine fava dökülür. Amaç fava dilimlenirken yapışmamasıdır.
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 10
Malzemeler- 1 Demet Dere Otu
- 2 Adet Kesme Şeker
- 500 Gr Kuru Bakla
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Adet Limonun Suyu
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı500 gram kurubakla bir gece önceden ıslatılir. 1 adet kuru soğan soyulup küp küp dogranir. Yarım limonun suyu sıkılır. 1 demet dereotu bol sudan geçirildikten sonra ince ince doğranır. Büyük boy tencereye 500 gram kuru bakla ve 1 adet doğranmış soğan, yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 adet kesme şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı ile hizası kadar su ilave edilerek orta ocak ateşinde kaynatılır. Suyu azaldıkça eklenerek 45 dakika kadar pişirilir. Kıvamını aldıktan sonra dereotları eklenerek rondodan geçirilir. Servis tabağı ıslatılarak üzerine fava dökülür. Amaç fava dilimlenirken yapışmamasıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder