Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : İç Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 35 dk
Malzemeler- 5 Yemek kaşığı Haşhaş Tohumu 
- 5 Yemek kaşığı İrmik 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Su bardağı Toz Şeker 
- 6 Yemek kaşığı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 5 Adet Yumurta 
- Kararında Sıvı YağŞerbeti İçin- 5 Su bardağı Su 
- 4 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıTatlının ilk olarak şerbetini hazırlayalım 4 su bardağı şeker ve 5 bardak su ocakta kaynatılır. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra altı kapatılır ve birkaç damla limon suyu eklenip, soğumaya bırakılır. Tatlımız için revaninin sıcak şerbetin ılık olması gerekmektedir. Revanisi için bir su bardağı şeker ve beş yumurta, rengi beyazlayıncaya dek iyice çırpılır. Üzerine un ve irmik de eklenerek çırpılmaya devam edilir. Boza kıvamındaki harcın içine 5 yemek kaşığı haşhaş tohumu da ilave edilerek çırpılır. Son olarak bir paket vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpıldıktan sonra ayçiçek yağı ile yağlanan kare şeklindeki cam tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan hemen sonra azar azar dökülerek şerbeti üzerine eklenir ve iyice çekmesi için soğumaya bırakılır. İyice soğuyup şerbetini çektikten sonra kare şeklinde kesilerek üzeri kaymak ve dövülmüş Antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema