Karakız Köftesi Tarifi
Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 2 Su bardağı İnce Bulgur
- 2 Çay kaşığı Kuru Nane
- 1 Çorba Kaşığı Nişasta
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Adet Yumurta Akı
Sosu İçin- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Çorba Kaşığı Kimyon
- 1 Çorba Kaşığı Kırmızı Pul Biber
- Yarım Demet Maydanoz
- 4 Diş Sarımsak
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Sıvı Yağ
HazırlanışıKısa kenarlı bir tencerede bulgurun üzerine kaynar su serpilir, kapak kapatılarak kabarması beklenir. Bulgura un, nişasta, yumurta, nane, tuz konur. Gerekirse ara sıra su serpilerek iyice yoğrulur. Küçük toplar yapılıp ortalarına parmak batırılarak çukurlaştırılır. Kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlanır. Sudan alınıp servis tabağına konur. Bir tencerede sıvı yağ kızdırılır. Tuzla dövülmüş sarımsak, biber salçası, kırmızı pul biber, kimyon ilave edilir. Birkaç kez alt-üst edilip köftelere dökülür ve karıştırılır. Üzerine ince doğranmış maydanoz yaprakları serpilir.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 2 Su bardağı İnce Bulgur
- 2 Çay kaşığı Kuru Nane
- 1 Çorba Kaşığı Nişasta
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Adet Yumurta Akı
Sosu İçin- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Çorba Kaşığı Kimyon
- 1 Çorba Kaşığı Kırmızı Pul Biber
- Yarım Demet Maydanoz
- 4 Diş Sarımsak
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Sıvı Yağ
HazırlanışıKısa kenarlı bir tencerede bulgurun üzerine kaynar su serpilir, kapak kapatılarak kabarması beklenir. Bulgura un, nişasta, yumurta, nane, tuz konur. Gerekirse ara sıra su serpilerek iyice yoğrulur. Küçük toplar yapılıp ortalarına parmak batırılarak çukurlaştırılır. Kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlanır. Sudan alınıp servis tabağına konur. Bir tencerede sıvı yağ kızdırılır. Tuzla dövülmüş sarımsak, biber salçası, kırmızı pul biber, kimyon ilave edilir. Birkaç kez alt-üst edilip köftelere dökülür ve karıştırılır. Üzerine ince doğranmış maydanoz yaprakları serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder