Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 1 Adet Ayva 
- 1 Tatlı kaşığı Bal 
- 1 Çay bardağı Ceviz Çekilmiş 
- 1 Adet Elma 
- 50 Gr Kaymak 
- 1 Çay bardağı Kuru Üzüm 
- 1 Su bardağı Su 
- 1 Tatlı kaşığı Tarçın 
- 1 Çay bardağı Toz Şeker 
- Kararında Kırmızı Gıda BoyasıHazırlanışıAyvanın kabuğunu soyun. İçini oyarak çekirdeklerini çıkarın. İç kısmını bir bıçakla genişletin ve tencereye alın. Çekirdekleri döverek bir tülbente sarın. Bir kapta kuru üzüm, tozşeker, ceviz, rendelenmiş elma, tarçın ve suyu karıştırın. Karışımı ayvanın üzerine dökün. Tülbente sarılı ayva çekirdeklerini tencereye koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte ayva yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tencereden biraz su alarak gıda boyasını açın ve ayvanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra üzerine bal ve kaymak koyarak servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema