Mantar Çorbası Düzce Tarifi
Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Tutam Dere Otu
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yarım Limon
- 10 Adet Mantar
- 3 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Süt
- 3 Yemek kaşığı Yoğurt
- Kararında Karabiber, Tavuk Suyu, TuzMeyanesi İçin- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı Un
HazırlanışıMantarların üzerindeki saydam zar soyulur tek tek yıkanarak iri iri doğranır. 1 adet soğan soyularak ince ve küçük bir şekilde doğranır. Yapılacak olan yemek çorba olacağı için soğanların ağıza gelmemesi gerekmektedir. Büyük boy tencere yüksek ocak ateşe konularak içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 adet doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Soğanlar kavrulurken, 2 çay kaşığı tuz ilave edilir. Pembeleşen soğanlara doğranmış olan mantarlar ile tavuk suyu(tablet değil), 2-3 adet defne yaprağı ve 2-3 adet tane karabiber eklenerek harlı ateşte kaynamaya bırakılır. Su mantarların üzerini 1 cm geçecek şekilde olacak. Kaynayan mantarların içerisine yarım limon sıkılır. Bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak süt eklenerek güzelce karıştırılır. Aynı zamanda küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı orta ocak ateşte eritilir. Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı un konularak mantar çorbasının meyanesi hazırlanır. Unun kavrulup pembeleşmesi gerekir. Un kavrulmaya başlayınca 1 bardak soğuk su eklenerek karıştırılır ve blendırdan geçirilir. Sütlü yoğurt ve unlu meyane ayrı ayrı yavaşça ve karıştırılarak çorbaya eklenir.
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Tutam Dere Otu
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yarım Limon
- 10 Adet Mantar
- 3 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Süt
- 3 Yemek kaşığı Yoğurt
- Kararında Karabiber, Tavuk Suyu, TuzMeyanesi İçin- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı Un
HazırlanışıMantarların üzerindeki saydam zar soyulur tek tek yıkanarak iri iri doğranır. 1 adet soğan soyularak ince ve küçük bir şekilde doğranır. Yapılacak olan yemek çorba olacağı için soğanların ağıza gelmemesi gerekmektedir. Büyük boy tencere yüksek ocak ateşe konularak içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 adet doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Soğanlar kavrulurken, 2 çay kaşığı tuz ilave edilir. Pembeleşen soğanlara doğranmış olan mantarlar ile tavuk suyu(tablet değil), 2-3 adet defne yaprağı ve 2-3 adet tane karabiber eklenerek harlı ateşte kaynamaya bırakılır. Su mantarların üzerini 1 cm geçecek şekilde olacak. Kaynayan mantarların içerisine yarım limon sıkılır. Bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak süt eklenerek güzelce karıştırılır. Aynı zamanda küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı orta ocak ateşte eritilir. Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı un konularak mantar çorbasının meyanesi hazırlanır. Unun kavrulup pembeleşmesi gerekir. Un kavrulmaya başlayınca 1 bardak soğuk su eklenerek karıştırılır ve blendırdan geçirilir. Sütlü yoğurt ve unlu meyane ayrı ayrı yavaşça ve karıştırılarak çorbaya eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder