Nefis Acılı Ezme Tarifi
Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- 2 Adet Biber
- Yarım Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 2 Adet Domates
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane
- Yarım Adet Limonun Suyu
- Yarım Demet Maydanoz
- 4 Diş Sarımsak
- Yarım Demet Taze Soğan
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- Kararında ZeytinyağıHazırlanışıDomates, sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın. Salça, tuz, nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin. İster limon suyu isterseniz nar ekşisi ekleyin, yağını ve tuzunu ilave edin. Servis yapın. Not: Acı ve ekşi miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- 2 Adet Biber
- Yarım Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 2 Adet Domates
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane
- Yarım Adet Limonun Suyu
- Yarım Demet Maydanoz
- 4 Diş Sarımsak
- Yarım Demet Taze Soğan
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- Kararında ZeytinyağıHazırlanışıDomates, sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın. Salça, tuz, nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin. İster limon suyu isterseniz nar ekşisi ekleyin, yağını ve tuzunu ilave edin. Servis yapın. Not: Acı ve ekşi miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder