Pastırmalı Zeytinli Piyaz Tarifi
Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Malzemeler- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Su bardağı Ceviz Dövülmüş
- 2 Dilim Ekmek
- 1 Adet Kırmızı Biber
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
- 6 Dilim Pastırma
- 1 Adet Sarı Biber
- 1 Demet Taze Soğan
- 1 Su bardağı Yeşil Zeytin
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında TuzHazırlanışıTaze soğan ve maydanozu incecik kıyıp salata kasesine alın. Yeşil zeytin ilave edip, karıştırın. Kırmızı ve sarı biberi küp doğrayıp, üzerine ekleyin. İnce kıyılmış pastırma ve cevizi katıp, karıştırın. Bir kasede biber salçası, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Zeytinyağını ekleyin ve bu sosu salatanın üzerine gezdirin. Pide ya da ekmek dilimini üçgen şeklinde kesin ve sıcak fırında kızartıp, salatayla birlikte servis yapın
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Malzemeler- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Su bardağı Ceviz Dövülmüş
- 2 Dilim Ekmek
- 1 Adet Kırmızı Biber
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
- 6 Dilim Pastırma
- 1 Adet Sarı Biber
- 1 Demet Taze Soğan
- 1 Su bardağı Yeşil Zeytin
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında TuzHazırlanışıTaze soğan ve maydanozu incecik kıyıp salata kasesine alın. Yeşil zeytin ilave edip, karıştırın. Kırmızı ve sarı biberi küp doğrayıp, üzerine ekleyin. İnce kıyılmış pastırma ve cevizi katıp, karıştırın. Bir kasede biber salçası, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Zeytinyağını ekleyin ve bu sosu salatanın üzerine gezdirin. Pide ya da ekmek dilimini üçgen şeklinde kesin ve sıcak fırında kızartıp, salatayla birlikte servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder