Saray Büzmesi Trabzon Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Çorba Kaşığı Sirke
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay bardağı Su
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Çay bardağı Un
- 1 Çay bardağı Yoğurt
Şerbeti İçin- Yarım Adet Limon
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıHamur malzemeleri biraraya getirilerek yoğrulur, ve kıvama gelen hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açmak için tezgaha alınır. Hamur ikiye bölünerek incecik açılır. 2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Çorba Kaşığı Sirke
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay bardağı Su
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Çay bardağı Un
- 1 Çay bardağı Yoğurt
Şerbeti İçin- Yarım Adet Limon
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıHamur malzemeleri biraraya getirilerek yoğrulur, ve kıvama gelen hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açmak için tezgaha alınır. Hamur ikiye bölünerek incecik açılır. 2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder