Sütlü İncir Tatlısı Tarifi

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 25 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 4 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı Çekilmiş 
- 10 Adet Kuru İncir 
- 1 Kahve Fincanı Nişasta 
- 1 Litre Süt 
- 3 Kahve Fincanı Toz Şeker 
Hazırlanışıİncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tozşeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema