Sütlü İncir Tatlısı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 25 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 4 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı Çekilmiş
- 10 Adet Kuru İncir
- 1 Kahve Fincanı Nişasta
- 1 Litre Süt
- 3 Kahve Fincanı Toz Şeker
Hazırlanışıİncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tozşeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Mutfak : Ege Yemekleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 25 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 4 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı Çekilmiş
- 10 Adet Kuru İncir
- 1 Kahve Fincanı Nişasta
- 1 Litre Süt
- 3 Kahve Fincanı Toz Şeker
Hazırlanışıİncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tozşeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder