Beyaz Kapta Şölen Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Porsiyon : 6
Malzemeler- 240 Gr Beyaz Çikolata
- 1 Çorba Kaşığı Eritilmiş Yağ
- 3 Çorba Kaşığı Kakao
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Süt
- 4 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 4 Çorba Kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 2 Adet Yumurta Sarısı
Süsü İçin- 1 Tutam Taze Nane
HazırlanışıÇikolataları küçük parçalar halinde kırıp benmari usulü eritin. Kağıt kalıpların içine bir fırça ya da kaşık yardımı ile sürün ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan yumurta sarıları ve 4 çorba kaşığı tozşekeri çırpıp üzerine süt, tereyağı, vanilya, 3 çorba kaşığı kakao ve un ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurun. İçlerindeki çikolata donunca kağıt kalıpları yırtarak çıkartın ve bir servis kabına yerleştirin. Hazırladığınız kremayı beyaz çikolata çanaklarının içine doldurun. Kiraz şekerlemesi ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Porsiyon : 6
Malzemeler- 240 Gr Beyaz Çikolata
- 1 Çorba Kaşığı Eritilmiş Yağ
- 3 Çorba Kaşığı Kakao
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Süt
- 4 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 4 Çorba Kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 2 Adet Yumurta Sarısı
Süsü İçin- 1 Tutam Taze Nane
HazırlanışıÇikolataları küçük parçalar halinde kırıp benmari usulü eritin. Kağıt kalıpların içine bir fırça ya da kaşık yardımı ile sürün ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan yumurta sarıları ve 4 çorba kaşığı tozşekeri çırpıp üzerine süt, tereyağı, vanilya, 3 çorba kaşığı kakao ve un ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurun. İçlerindeki çikolata donunca kağıt kalıpları yırtarak çıkartın ve bir servis kabına yerleştirin. Hazırladığınız kremayı beyaz çikolata çanaklarının içine doldurun. Kiraz şekerlemesi ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder