Doğum Günü Pastası Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Çorba Kaşığı Kakao
- Yarım Çay bardağı Limonun Suyu
- 1 Çay bardağı Su
- 4 Kahve Fincanı Toz Şeker
- 6 Kahve Fincanı Un
- 5 Adet Yumurta
Kreması İçin- 2 Çorba Kaşığı Kakao
- 1 Paket Labne Peyniri
- 3 Su bardağı Süt
- 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Toz Şeker
- 4 Çorba Kaşığı Un
- 2 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta
Pastayı Islatmak İçin- Yarım Adet Limonun Suyu
- 1 Tatlı kaşığı Nescafe
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Sıcak Su
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
HazırlanışıYumurtaları şekerle birlikte beyazlaştırıp köpürene dek çırpalım. 1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım. Limonlu suyu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini, elenmiş unu, kakaoyu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 170° ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Sıcak suya şekeri, neskafeyi ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla neskafeli limonlu suyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, vanilyayı, çırpılmış yumurtayı, kakaoyu ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peynirini ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine antep fıstığı serpip üst parçasını oturtalım. Kremayla pastanın üzerini ve yanlarını kapatalım. Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Çorba Kaşığı Kakao
- Yarım Çay bardağı Limonun Suyu
- 1 Çay bardağı Su
- 4 Kahve Fincanı Toz Şeker
- 6 Kahve Fincanı Un
- 5 Adet Yumurta
Kreması İçin- 2 Çorba Kaşığı Kakao
- 1 Paket Labne Peyniri
- 3 Su bardağı Süt
- 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Toz Şeker
- 4 Çorba Kaşığı Un
- 2 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta
Pastayı Islatmak İçin- Yarım Adet Limonun Suyu
- 1 Tatlı kaşığı Nescafe
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Sıcak Su
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
HazırlanışıYumurtaları şekerle birlikte beyazlaştırıp köpürene dek çırpalım. 1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım. Limonlu suyu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini, elenmiş unu, kakaoyu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 170° ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Sıcak suya şekeri, neskafeyi ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla neskafeli limonlu suyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, vanilyayı, çırpılmış yumurtayı, kakaoyu ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peynirini ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine antep fıstığı serpip üst parçasını oturtalım. Kremayla pastanın üzerini ve yanlarını kapatalım. Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder