Karalahana Çorbası Tarifi
Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Etnik : Laz Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Düdüklü Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 45 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Barbunya
- 1 Bağ KaraLahana
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Mısır Unu
- 1 Yemek kaşığı Salça
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- Kararında Kırmızı Biber, TuzHazırlanışıSoğanlar yemeklik doğranır ve yağda kavrulur. Salçası ilave edildikten sonra, bir gece önceden ıslatılmış barbunya, ince ince doğranmış karalahanalar, mısır döğmesi, tuz ve kırmızı biber ilave edilir. Tencereye sıcak su ilave edilerek, pişmeye bırakılır. Düdüklü tencerede 40-45 dakika pişirilir.
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Etnik : Laz Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Düdüklü Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 45 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Barbunya
- 1 Bağ KaraLahana
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Mısır Unu
- 1 Yemek kaşığı Salça
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- Kararında Kırmızı Biber, TuzHazırlanışıSoğanlar yemeklik doğranır ve yağda kavrulur. Salçası ilave edildikten sonra, bir gece önceden ıslatılmış barbunya, ince ince doğranmış karalahanalar, mısır döğmesi, tuz ve kırmızı biber ilave edilir. Tencereye sıcak su ilave edilerek, pişmeye bırakılır. Düdüklü tencerede 40-45 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder