Örgülü Tatlı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 20 dk
Malzemeler- 100 Gr Ceviz Dövülmüş
- Yarım Su bardağı Eritilmiş Yağ
- 1 Su bardağı ılık Süt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Un
Şerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba, eritip ılıttığımız margari¬ni, sıvı yağı, ılık sütü ve kabartma tozunu ekleyerek çırpma teliyle karıştıralım. Elenmiş unu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Hamura, elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim. Hamurun orta kısmına uzunca iri dövülmüş ceviz koyalım. Hamur kenar-larına bıçak yardımıyla üçer dörder kesik yapalım. Hamur kanatlarını birbirinin üzerine çapraz şekilde birleştirerek kapatalım. Hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Tatlıları fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 20 dk
Malzemeler- 100 Gr Ceviz Dövülmüş
- Yarım Su bardağı Eritilmiş Yağ
- 1 Su bardağı ılık Süt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Un
Şerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba, eritip ılıttığımız margari¬ni, sıvı yağı, ılık sütü ve kabartma tozunu ekleyerek çırpma teliyle karıştıralım. Elenmiş unu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Hamura, elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim. Hamurun orta kısmına uzunca iri dövülmüş ceviz koyalım. Hamur kenar-larına bıçak yardımıyla üçer dörder kesik yapalım. Hamur kanatlarını birbirinin üzerine çapraz şekilde birleştirerek kapatalım. Hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Tatlıları fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder