Piramit Pasta Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- 80 Gr Beyaz Çikolata
- 5 Çorba Kaşığı Kakao
- 2.5 ( 5/2 ) Paket Petibör Bisküvi
- 200 ml Süt
- 125 Gr Tereyağı
- 200 Gr Toz Şeker
HazırlanışıTereyağını, tencerede eritip ocaktan indirdikten sonra kakaoyu ekleyip karıştıralım. Pötibör bisküvilerini büyük bir kâsede elimizle gelişigüzel parçalar halinde kıralım. Beyaz çikolatayı bıçakla minik küpler şeklinde doğrayıp bisküvilerin üzerine ilave edelim. Toz şekeri, bisküvilerin üzerine serpiştirdikten sonra önce sütü ardından kakaolu yağ karışımını döküp tahta kaşıkla karıştıralım. Dikdörtgen bir kek kalıbının içine kenarlarından taşacak şekilde plastik folyo serelim. Pasta harcımızı kalıbımıza döküp kaşıkla bastırarak şekil verdikten sonra kenarlardan taşan plastik folyoyu üzerine katlayıp buzlukta 5-6 saat dinlendirelim. Kalıptan çıkardığımız piramit pastamızı dilimledikten sonra sevdiklerimizle paylaşalım.
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- 80 Gr Beyaz Çikolata
- 5 Çorba Kaşığı Kakao
- 2.5 ( 5/2 ) Paket Petibör Bisküvi
- 200 ml Süt
- 125 Gr Tereyağı
- 200 Gr Toz Şeker
HazırlanışıTereyağını, tencerede eritip ocaktan indirdikten sonra kakaoyu ekleyip karıştıralım. Pötibör bisküvilerini büyük bir kâsede elimizle gelişigüzel parçalar halinde kıralım. Beyaz çikolatayı bıçakla minik küpler şeklinde doğrayıp bisküvilerin üzerine ilave edelim. Toz şekeri, bisküvilerin üzerine serpiştirdikten sonra önce sütü ardından kakaolu yağ karışımını döküp tahta kaşıkla karıştıralım. Dikdörtgen bir kek kalıbının içine kenarlarından taşacak şekilde plastik folyo serelim. Pasta harcımızı kalıbımıza döküp kaşıkla bastırarak şekil verdikten sonra kenarlardan taşan plastik folyoyu üzerine katlayıp buzlukta 5-6 saat dinlendirelim. Kalıptan çıkardığımız piramit pastamızı dilimledikten sonra sevdiklerimizle paylaşalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder