Şekerpare Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 25 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Margarin
- 1 Su bardağı Pudra Şekeri
- 4 Su bardağı Un
- 1 Adet Yumurta
- 3 Adet Yumurta Sarısı
Şerbeti İçin- Yarım Tatlı kaşığı Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurta sarılarını, yumurtayı, pudraşekerini ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Hamurları tepsiye dizip 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 25 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Margarin
- 1 Su bardağı Pudra Şekeri
- 4 Su bardağı Un
- 1 Adet Yumurta
- 3 Adet Yumurta Sarısı
Şerbeti İçin- Yarım Tatlı kaşığı Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurta sarılarını, yumurtayı, pudraşekerini ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Hamurları tepsiye dizip 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder