Yılbaşı Pastası Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Porsiyon : 8
Malzemeler- 4 Çorba Kaşığı Kayısı Marmeladı
- 15 Adet Kedidili Bisküvi
- 1 Adet Sade Pandispanya
- 1 Su bardağı Süt
- 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Üst Kreması İçin- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 2 Su bardağı Süt
- 7 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 3 Çorba Kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 3 Adet Yumurta
Ara Kreması İçin- 1 Paket Bitter Çikolata
- 2 Çorba Kaşığı Margarin
- 4 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
- 1 Çay bardağı Süt
- 2 Adet Yumurta
Üzeri İçin- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- Kararında Antep FıstığıHazırlanışıPastanın üst kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırın. Daha sonra ocağa oturtun ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip soğumaya bırakın. Ara kreması için pudraşekeri ve yumurtayı iyice çırpın. Sütü ayrı bir kapta ısıtın. Üzerine küçük parçalar halinde kırılmış çikolatayı ekleyip eritin. Daha sonra margarinle birlikte yumurtalı karışıma ekleyin. Soğuması için kenara alın. Diğer yandan 1 su bardağı süte tozşeker ekleyip pandispanyanın her iki parçasını da ıslatın. Alt parçayı servis tabağına alın ve üzerine ara kremayı yayın. Pandispanyanın ikinci katını yerleştirin. Üst krema ile pastanın her tarafını kaplayın. Kedidili bisküvileri kayısı marmeladına batırıp pastanın etrafına yerleştirin. Buzdolabında en az iki saat bekletin. İnce kıyılmış limon kabuğu ve antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Porsiyon : 8
Malzemeler- 4 Çorba Kaşığı Kayısı Marmeladı
- 15 Adet Kedidili Bisküvi
- 1 Adet Sade Pandispanya
- 1 Su bardağı Süt
- 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Üst Kreması İçin- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 2 Su bardağı Süt
- 7 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 3 Çorba Kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 3 Adet Yumurta
Ara Kreması İçin- 1 Paket Bitter Çikolata
- 2 Çorba Kaşığı Margarin
- 4 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
- 1 Çay bardağı Süt
- 2 Adet Yumurta
Üzeri İçin- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- Kararında Antep FıstığıHazırlanışıPastanın üst kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırın. Daha sonra ocağa oturtun ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip soğumaya bırakın. Ara kreması için pudraşekeri ve yumurtayı iyice çırpın. Sütü ayrı bir kapta ısıtın. Üzerine küçük parçalar halinde kırılmış çikolatayı ekleyip eritin. Daha sonra margarinle birlikte yumurtalı karışıma ekleyin. Soğuması için kenara alın. Diğer yandan 1 su bardağı süte tozşeker ekleyip pandispanyanın her iki parçasını da ıslatın. Alt parçayı servis tabağına alın ve üzerine ara kremayı yayın. Pandispanyanın ikinci katını yerleştirin. Üst krema ile pastanın her tarafını kaplayın. Kedidili bisküvileri kayısı marmeladına batırıp pastanın etrafına yerleştirin. Buzdolabında en az iki saat bekletin. İnce kıyılmış limon kabuğu ve antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder