Bamya çorbası tarifi

Bamya çorbası malzemeleri
- 100 gr dana kıyma
- 200 gr bamya
- 2 adet doğranmış domates
- 1 adet doğranmış soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası 
- 50 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Beyaz biber
- Tuz
- Yarım limon suyu
- Yarım litre et suyu

Bamya çorbası yapılışı
- Bamyayı yıkayıp kurulayın. Bamyaların uçlarını koni şeklinde kesin.
- Sıvı yağ ile tereyağı tencereye ekleyip tereyağının erimesini bekleyin. Ardından doğranmış soğanları ve kıymayı doğrudan ekleyin.
- Soğan ve kıymayı 1 dakika kadar kavurun. Ardından üzerine 3 diş doğranmış sarımsak ekleyin. 
- Sarımsakları kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve yine 1 dakika kadar kavurun.
- Salça kavrulduktan sonra bamyaları ekleyin ve 1 dakika kadar birlikte kavurun.
- Bamyalar kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Et suyu ile limon suyunu ekleyin. Yarım saat kadar pişirin.
- Çorbanız piştikten sonra maydanozu servis etmeden hemen önce ekleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema