Çoban Böreği Tarifi
Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Çorba Kaşığı Galeta Unu
- 3 Adet Haşlanmış Patates
- Yarım Gr Ispanak
- Yarım Demet Maydanoz
- 75 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 6 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıIspanakları ayıklayıp yıkayalım. Ispanakları hiç su ilave etmeden, kendi bıraktıkları su ile hafifçe diriliklerini kaybedene dek haşlayalım. Ispanakları süzgece alıp suyunu süzerek ince bir şekilde doğrayalım ve bir kaba alalım. İçine haşlanmış patatesleri rendeleyip ekleyelim. Yumurtaları, sıvı yağı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi, kaşar rendesini ekleyip karıştıralım. Fırın kabını yağlayıp galeta unu serperek ıspanaklı hara fırın kabına alalım. Yemeği 220° ısılı fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim ve fırından alalım. Ilıtarak servis yapalım.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Çorba Kaşığı Galeta Unu
- 3 Adet Haşlanmış Patates
- Yarım Gr Ispanak
- Yarım Demet Maydanoz
- 75 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 6 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıIspanakları ayıklayıp yıkayalım. Ispanakları hiç su ilave etmeden, kendi bıraktıkları su ile hafifçe diriliklerini kaybedene dek haşlayalım. Ispanakları süzgece alıp suyunu süzerek ince bir şekilde doğrayalım ve bir kaba alalım. İçine haşlanmış patatesleri rendeleyip ekleyelim. Yumurtaları, sıvı yağı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi, kaşar rendesini ekleyip karıştıralım. Fırın kabını yağlayıp galeta unu serperek ıspanaklı hara fırın kabına alalım. Yemeği 220° ısılı fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim ve fırından alalım. Ilıtarak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder