Şehriyeli Pilav Tarifi

Şehriyeli Pilav Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri

Malzemeler- 2 Çorba Kaşığı Arpa Şehriye 
- 3 Su bardağı Et Suyu 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
HazırlanışıPirinç ayıklanıp yıkanır. Üzerine 2 çay kaşığı tuz serpilip ılık su konduktan sonra 20-30 dakika bekletilir. Tencerede yağ ile şehriyeler ayva sarısı renginde kavrulur. 3 bardak et suyu ve tuz konup kaynatılır. Süzülmüş pirinç ilave edilip karıştırılır ve kapak örtülür. 2-3 dakika kuvvetli, daha sonra hafif ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir. Ateş kapatılıp 10 dakika kendi buharı ile demlendirilir. Bir kere karıştırılıp, kısa süre kapak aralık tutulur.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema