Tam Buğday Unundan Peynirli Poğaça


Ailecek rejimdeyiz ve beyaz un pek fazla yemeyeceğiz ya ben de tam buğday unu ile beyaz un karışımından poğaça yaptım. Tüm unu tam tahıllı undan yapma riskini göze alamadım. Tabii ki sadece beyaz undan yapılan poğaçaya benzemedi ama fena da olmadı yani.

Malzemeler:
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
  • 125 gr margarin
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 bardak yoğurt
  • 2 bardak tam buğday unu
  • Alabildiğine beyaz un
  • Çörek otu, susam , haşhaş tohumu
  • İçi için: 1 tabak dolusu yağsız beyaz peynir ve ince ince kesilmiş maydonoz

Yapılışı:

  1. Beyaz un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Sonra azar azar kulak memesi kıvamına gelene kadar un katarak hamuru yoğurun. 15 dakika kadar bekletin
  2. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elinizde açın. İçine içini koyup ister yarım dolunay , ister yuvarlak şekilde kapatın. Tepsiye dizin.
  3. Üstüne yumurta sarısı sürün ve ister çörek otu, ister susam , ister haşhaş tohumu koyun.
    200 derecede üsteleri kızaran kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema