Urfa Zingil Tatlısı

Urfa Zingil Tatlısı

Malzemeler


  • 3 Su B. Un
  • Yarım Pk. Yaşmaya
  • 1 Çay K. Karbonat
  • 1 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Yumurta
  • 1 Fiske Tuz
  • Aldığı Kadar Su

Şerbeti İçin:

  • 4 Su B. Toz Şeker
  • 2 Su B. Su
  • 1 Dilim Limon

Hazırlanışı
Yaşmayayı ılık su ile çözüyoruz. Un, karbonat, tereyağı, yumurta, tuz ve kıvamını alana kadar su katıp yoğuruyoruz.
Biraz cıvık bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streçle kapatıp mayalanması için dinlendiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz.
Hamur dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Ardından soğumuş şerbete sokup çıkarttıktan sonra servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema