Karnıyarık Tatlısı Tarifi

Karnıyarık Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Marmara Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- 1 Kase Ceviz 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında TarçınHamuru İçin- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Çay bardağı Yoğurt 
- 1 Adet Yumurta Akı 
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı 
- Kararında UnŞerbeti İçin- Yarım Adet Limon 
- 5 Su bardağı Su 
- 5 Su bardağı Toz Şeker 
Hazırlanışı1 kase ceviz ufaltılır ve üzerine tarçın eklenir. Kulak memesi kıvamına gelecek hamur için bir kaba göz kararı un doldurulduktan sonra 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı yoğurt ve 1 paket kabartma tozu ilave edilip, yoğrulur. Yoğrulan hamurdan küçük parçalar alınarak ufak yuvarlak hamurlar elde edilir. Yuvarlak hamurlara bastırılarak yayvan haline gelmesi sağlanır. Küçük, yayvan hamurların ortasına tarçınlı cevizler konur. İki tarafından ortada birleştirilerek kapatılan hamur, kapatılan kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir, üzerine yumurta sarısı sürülür. Bıçakla tatlıların üzerine çizik atılır. Böylelikle tatlılar pişerken ortalarında yarık oluşacaktır. 180derecede 20-25 dakika pişmesi yeterlidir. Şerbeti için 5 bardak suya 5 su bardağı şeker ve kabuğuyla birlikte yarım limon ilave edilir. Soğuyan şerbet sıcak tatlıların üzerine dökülür. Afiyet Olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema