Kolay Lor Tatlısı Tarifi

Kolay Lor Tatlısı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 35 dk
Malzemeler- Yarım Su bardağı İrmik 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- Yarım Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- Yarım Kg Lor Peyniri 
- Çeyrek Paket Margarin 
- 1 Su bardağı Süt 
- Yarım Su bardağı Un 
- 3 Adet Yumurta 
Şurubu İçin- 1 Dilim Limon 
- 3 Su bardağı Su 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıŞurubu İçin 2,5 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Küçük bir parça limon sıkılır, kabuğu da içine atılarak 10 dakika daha ateşte tutulup alınır. 25 cm çapında bir tepsi yumuşak bir margarinle yağlanır. Sonra 1 çorba kaşığı şeker serpilir. İrmiğin üzerine kabartma tozu karıştırılmış un elenip karıştırılır. Bir tencerede 3 yumurta, limon kabuğu rendesi ve 1 çorba kaşığı şeker çırpılır. Lor konarak iyice karıştırılır. Daha sonra erimiş margarin, süt, irmik ve un karışımı ilave edilir. Yavaşça karıştırılarak yağlanmış tepsiye boşaltılır. Tepsinin kenarları biraz yüksek olarak düzeltilir, orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıkınca daha önce hazırlanmış soğuk şurup kepçe ile dökülür. Kabarması ve şurubunu çekmesi için tepsinin üzeri örtülür. Soğuyunca dilimlenir
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema