Şam Tatlısı Antakya Tarifi

Şam Tatlısı Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 3 Su bardağı İrmik 
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Toz Şeker 
- 1 Su bardağı Yoğurt 
- 3 Adet Yumurta 
- Kararında Hindistan Ceviziİçi İçin- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Ceviz 
- 1 Çay kaşığı Tarçın 
- 1 Yemek kaşığı Toz Şeker 
Şerbeti İçin- 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- 3 Su bardağı Su 
- 4 Su bardağı Toz Şeker 
Hazırlanışı3 Adet yumurtayı derin bir kaba kırıp, üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve mikserle beyazlaşana kadar çırpın. İçine 1 bardak yoğurt ve 1 su bardağı sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. 3 Bardak irmiği de ekledikten sonra mikserle iyice çırpın. Fırın tepsisinin tabanına çok ince bir kat yoğurt sürüp, hazırladığınız harcın yarısını tepsiye dökün. Başka bir kapta 1,5 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırın. Tepsideki harcın üzerine, hazırladığınız tarçınlı cevizi serpin. Üzerine geriye kalan harcı ilave edip iyice yayın. Son olarak üzerine tekrar yoğurt sürüp, daha önceden ısıttığınız fırına verin. Ayrı bir tencereye 4 su bardağı toz şekeri ve 3 bardak suyu ekleyip orta ateşte kaynatın. Şerbet kaynayınca üzerine 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip, kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.Şam tatlısını fırından alıp, şerbetini üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema