Bisküvili Rulo Baklava Tarifi

Bisküvili Rulo Baklava Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 200 Gr Ceviz Dövülmüş 
- 1 Su bardağı Maden Suyu 
- 200 Gr Margarin 
- 250 Gr Nişasta 
- 1 Paket Petibör Bisküvi 
- 1 Çorba Kaşığı Sirke 
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 4 Su bardağı Un 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında Pudra Şekeri, TuzŞerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 4 Su bardağı Su 
- 5 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıElenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, maden suyunu, sıvı yağı, sirkeyi 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde 30 parça koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1 - 2 saat dinlendirelim. Bezeleri, nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, servis tabağı büyüklüğünde açalım. Açılan her yufkanın üzerine bolca nişasta serperek 10 yufkayı üst üste serelim. Yufkaları hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve yufka gruplarını sık sık alt üst ederek açalım. Hafifçe yağlanmış tepsiye yufkalan serelim. Bir kapta bisküvileri un haline gelene dek dövelim. İçine pudra şekerini ve iri dövülmüş cevizi ekleyip kanştırarak yufkaların üzerine serpelim. Diğer on bezeyi de aynı şekilde açıp tepsiye sererek üzerlerine bisküvili harç serpelim. Kalan on bezeyi de aynı şekilde açıp tepsiye sererek yufkalan keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler halinde keselim. Yağı eritip içine sıvı yağı da ekleyerek 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı, 170° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbetini hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 10 dk. kaynatarak ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema