Cevizli Kürdan Tatlısı Tarifi

Cevizli Kürdan Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- 1 Su bardağı Ceviz 
- 2 Adet Yufka 
Şerbeti İçin- 1 Dilim Limon 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
Kızartmak İçin- Kararında Sıvı YağÜzeri İçin- Kararında TarçınHazırlanışıŞerbet için su. şeker ve limonu tencereye alıp kaynadıktan sonra 5 dk. daha kaynatarak soğumaya bırakıyoruz. Bu işlemi bir gün veya birkaç saat önceden yapabilirsiniz. Taze alınmış yufkayı tezgâhın üzerine serip bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Bir parmak kalınlığında dilimlere bölüyoruz. Bitiş yerlerinden kürdanı karşılıklı batırarak sabitliyoruz. Yufkaların tamamına bu işlemi yaptıktan sonra kızgın bol yağda kızartıyoruz. Ardından soğumuş şerbetin içine atıp, şerbetini çektikten sonra servis tabağına alıp üzerine bolca kırılmış ceviz serpiştiriyoruz. Soğutmadan hemen servis ediyoruz. Arzuya göre tarçın da serpebilirsiniz. Sofraya oturmadan 15 dk. önce bu tatlıyı yapmaya başlamanız yeterlidir. Çıtır çıtır, bol şerbetli, cevizli tatlımız son derece pratik ama bir o kadar da lezzetli
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema