Mısır Unlu Revani Tarifi

Mısır Unlu Revani Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Pişirme : 35 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Çay bardağı Mısır Konservesi 
- 1 Su bardağı Mısır Unu 
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Toz Şeker 
- 1 Çay bardağı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 
- 4 Adet Yumurta 
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
Şerbeti İçin- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su 
- 2 Su bardağı Toz Şeker 
Üzeri İçin- Kararında Hindistan Cevizi, MısırHazırlanışıYumurtaları bir buçuk çay bardağı tozşekerle birlikte derin bir kapta iyice çırpın. Yoğurt, mısır unu, un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip, çırpmaya devam edin. Orta büyüklükte bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Karışımı içine boşaltın ve üzerine mısırı serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Bu arada şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyip, üzerini hindistancevizi ve mısırla süsleyerek, servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema