Şambaba Tatlısı Tarifi

Şambaba Tatlısı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Yarım Su bardağı Su 
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker 
- 2 Su bardağı Un 
- 20 Gr Yaş Maya 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında TuzŞerbeti İçin- Yarım Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 2 Su bardağı Su 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
Üzeri İçin- Yarım Paket Krem Şanti 
- Yarım Su bardağı Süt 
HazırlanışıIlık suyun içine mayayı ve şekeri ilave edip mayanın kabarmasını sağlayalım. Hamur yoğuracağımız kaba yumurtaları, mayalı suyu, sıvı yağı ve bir fiske tuzu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Elenmiş unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Tek kişilik kek kalıplarını veya muflin kalıplarını erimiş margarinle yağlayıp hafifçe un serpelim. Hamuru kalıpların içine boşaltalım, 1/2 saat oda sıcaklığında bekletip ikinci kez mayalanmasını sağlayalım. Mayalanan hamurlan 180° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatalım. Pişen şambabaları fırından alır almaz şerbetin içine bırakalım. Arada bir ters yüz ederek birkaç dk. kaynatıp şerbetini emmesini sağlayalım. Tatlıları şerbetten çıkarıp üzerlerine derin kesikler yapalım. Krem şantiyi soğuk süt ile çırparak koyulaştıralım. Krema pompası yardımı ile şambabaların kesiklerine doldurup servis yapalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema