Akşehir Lor Tatlısı Tarifi

Akşehir Lor Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : İç Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 25 dk
Malzemeler- 1 Çay bardağı Eritilmiş Yağ 
- 1 Çay bardağı Hindistan Cevizi 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- Yarım Kg Lor Peyniri 
- 3 Çorba Kaşığı Un 
- 2 Paket Vanilya 
- 3 Adet Yumurta 
- Kararında İrmikŞerbeti İçin- 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- 4 Su bardağı Su 
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
Üzeri İçin- Kararında Hindistan CeviziHazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba, tuzsuz beyaz peyniri, yumurtaları, eritip soğuttuğumuz margarini ekleyip mıncıklayarak yoğuralım. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyaları, hindistan cevizini ekleyelim. Azar azar irmik ekleyerek ele yapışmayan kıvamda ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller vererek hafifçe yağlanmış fırın kabına dizelim. Hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri ve suyu alıp 5 dk. daha kaynatalım. Limon suyunu ekleyip 1/2 dk. dana kaynatarak ateşten alalım. Tatlı hamurları piştiğinde üzerine kaynar şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk. daha bekleterek şerbetini iyice emmesini sağlayalım. Tatlıları servis tabağına alıp üzerlerine hindistan cevizi serpelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema