Hurmisa Tarifi

Hurmisa Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- Yarım Çay bardağı Eritilmiş Yağ 
- 1 Çay bardağı Fındık Dövülmüş 
- Yarım Paket Kabartma Tozu 
- 1 Çorba Kaşığı Sirke 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un 
- 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 
- 1 Adet Yumurta 
Şerbeti İçin- Yarım Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 2 Su bardağı Su 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba, eritip soğuttuğumuz margarini, yoğurdu, yumurtayı, sirkeyi, sıvı yağı, kabartma tozunu, toz haline gelene dek dövülmüş badem veya fındığı ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayarak margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Hamurları 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema