Pancar Turşusu Tarifi

Pancar Turşusu Tarifi

Genel BilgilerKategori : Turşu Konserve Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 5 dk
Pişirme : 25 dk

Malzemeler- 2 Adet Kesme Şeker 
- 8 Adet Pancar 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
Üzeri İçin- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 12 Diş Sarımsak 
- 3 Çorba Kaşığı Sirke 
HazırlanışıPancarları iyice yıkayın. Soyup dilimleyin ve tekrar yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuz ve kesme şekeri ekleyip kapağını kapatın. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve soğuyuncaya kadar bekletin. Çukur bir tabağa suyu ile birlikte alıp servis yapın. Kısık ateşte pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp sirke ve limon suyunu ilave edin. Sarımsakları soyup incecik dilimleyin ve pancarlara ekleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema