Arnavut Ciğeri Tarifi
Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- Yarım Kg Dana Ciğeri
- 2 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Un
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Sumak, TuzHazırlanışıCiğerin zarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Unun içine tuz ve kırmızıbiber ekleyip karıştıralım. Ciğerleri una yatırıp karıştıralım ve geniş, delikli süzgece alıp unun fazlasını silkeleyelim. Ciğerleri kızdırılmış sıvı yağda ve harlı ateşte birkaç partide kızartarak delikli kepçe ile alalım. Piyaz doğranmış soğanı tuzla ovup sudan geçirerek suyunu sıkalım. Sumak ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırarak ciğerin yanında servis yapalım. Not: Ciğerin zarını soyduktan sonra yıkamayın, sertleşir. Ciğerleri unla karıştırdıktan sonra unun fazlasını iyice silkeleyin. Ciğerlerin sulanmaması için çok harlı ateşte ve iyice kızdırılmış yağda ve birkaç kerede karıştırarak kızartın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- Yarım Kg Dana Ciğeri
- 2 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Un
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Sumak, TuzHazırlanışıCiğerin zarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Unun içine tuz ve kırmızıbiber ekleyip karıştıralım. Ciğerleri una yatırıp karıştıralım ve geniş, delikli süzgece alıp unun fazlasını silkeleyelim. Ciğerleri kızdırılmış sıvı yağda ve harlı ateşte birkaç partide kızartarak delikli kepçe ile alalım. Piyaz doğranmış soğanı tuzla ovup sudan geçirerek suyunu sıkalım. Sumak ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırarak ciğerin yanında servis yapalım. Not: Ciğerin zarını soyduktan sonra yıkamayın, sertleşir. Ciğerleri unla karıştırdıktan sonra unun fazlasını iyice silkeleyin. Ciğerlerin sulanmaması için çok harlı ateşte ve iyice kızdırılmış yağda ve birkaç kerede karıştırarak kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder