Çullama Kahramanmaraş Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Doğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Süt
- 10 Yemek kaşığı Un
- 3 Yemek kaşığı Yoğurt
- 6 Adet Yumurta
Şerbeti İçin- 3 Damla Limonun Suyu
- 2 Su bardağı Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıOrta boy tencere orta ocak ateşine konularak 2 bardak şeker, 2 bardak su konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan 10 dakika sonra içerisine 3 damla limon sıkılarak şerbet soğumaya bırakılır. Tatlının harcı için, plastik bir kaba 6 adet yumurta kırılıp çırpılır. Çırpılan yumurtalara 2 kaşık yoğurt, 1 bardak süt eklenerek çırpılır. İçerisine 10 kaşık un eklenerek devamlı çırpılır. Büyük bir tavaya 1 bardak sıvıyağ konulur. Tatlılar kaşıkla tavaya atılır ve ters yüz ederek yağda kızartılır. Yağda kızaran bastıklar şerbete batırılarak servis tabağına alınır.
Mutfak : Doğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Süt
- 10 Yemek kaşığı Un
- 3 Yemek kaşığı Yoğurt
- 6 Adet Yumurta
Şerbeti İçin- 3 Damla Limonun Suyu
- 2 Su bardağı Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıOrta boy tencere orta ocak ateşine konularak 2 bardak şeker, 2 bardak su konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan 10 dakika sonra içerisine 3 damla limon sıkılarak şerbet soğumaya bırakılır. Tatlının harcı için, plastik bir kaba 6 adet yumurta kırılıp çırpılır. Çırpılan yumurtalara 2 kaşık yoğurt, 1 bardak süt eklenerek çırpılır. İçerisine 10 kaşık un eklenerek devamlı çırpılır. Büyük bir tavaya 1 bardak sıvıyağ konulur. Tatlılar kaşıkla tavaya atılır ve ters yüz ederek yağda kızartılır. Yağda kızaran bastıklar şerbete batırılarak servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder