Domat Bastı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Usta : Ayşe Tüter
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 3 Adet Biber
- 5 Adet Domates
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Su bardağı Pirinç
- 1 Diş Sarımsak
- Kararında ZeytinyağıHazırlanışı3 adet sivri biber küçük küçük doğranır. 2 orta boy soğan ve 1 diş sarımsak zeytinyağda kavrulur, doğranan biberler eklenir. 5 adet domatesin kabukları doğranır ve rendelenir, kavrulan malzemeye eklenir. Biraz kavrulduktan sonra yıkanan yarım su bardağı pirinç eklenir, tuz, karabiber eklenerek 15dk pişirildikten sonra pul biberle süslenerek servise hazır hale gelir.
Mutfak : Ege Yemekleri
Usta : Ayşe Tüter
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 3 Adet Biber
- 5 Adet Domates
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Su bardağı Pirinç
- 1 Diş Sarımsak
- Kararında ZeytinyağıHazırlanışı3 adet sivri biber küçük küçük doğranır. 2 orta boy soğan ve 1 diş sarımsak zeytinyağda kavrulur, doğranan biberler eklenir. 5 adet domatesin kabukları doğranır ve rendelenir, kavrulan malzemeye eklenir. Biraz kavrulduktan sonra yıkanan yarım su bardağı pirinç eklenir, tuz, karabiber eklenerek 15dk pişirildikten sonra pul biberle süslenerek servise hazır hale gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder