Kalbura Bastı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Su bardağı Ceviz İçi
- 2 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi
- 1 Çay bardağı İrmik
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 125 Gr Margarin
- 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta
- Kararında UnŞerbeti İçin- Yarım Adet Limon
- 4 Su bardağı Su
- 4 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıHamurumuzu kulak memesi kıvamında olacak şekilde ayarlayalım.Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Rendenin tırtıllı kısmına bastırıp içine yarım ceviz koy ve kapat. Yağlanmış tepsiye sırala. Daha sonra 180 derecelik fırında kızarana dek pişir. Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun. Fırından çıkan sıcak kalbura bastıların üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün, üzerine başka bir tepsi ile kapatıp soğumasını bekleyin. Üzerine hindistan cevizi, antep fıstığı vs ile süsleyip soğuk servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Su bardağı Ceviz İçi
- 2 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi
- 1 Çay bardağı İrmik
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 125 Gr Margarin
- 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta
- Kararında UnŞerbeti İçin- Yarım Adet Limon
- 4 Su bardağı Su
- 4 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıHamurumuzu kulak memesi kıvamında olacak şekilde ayarlayalım.Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Rendenin tırtıllı kısmına bastırıp içine yarım ceviz koy ve kapat. Yağlanmış tepsiye sırala. Daha sonra 180 derecelik fırında kızarana dek pişir. Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun. Fırından çıkan sıcak kalbura bastıların üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün, üzerine başka bir tepsi ile kapatıp soğumasını bekleyin. Üzerine hindistan cevizi, antep fıstığı vs ile süsleyip soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder