Domatesli Köfte Tarifi
Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 2 Dilim Bayat Ekmek
- 3 Adet Biber
- Yarım Kg Dana Kıyma
- Yarım Demet Dere Otu
- 3 Adet Domates
- Yarım Çay kaşığı Karabiber
- Yarım Çay kaşığı Kimyon
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Yarım Çay kaşığı Tuz
- 1 Adet Yumurta
Kızartmak İçin- 5 Adet Patates
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
HazırlanışıKıyma, avuç arasında ufalanmış bayat ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, ince doğranmış maydanoz-dereotu, tuz, karabiber ve kimyon iyice yoğrulur. Kısa bir süre dinlendirilip, tekrar yoğrulur. İki ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp, ıslak avuç içinde yuvarlak yassı köfteler yapılır. Kısa kenarlı tencereye 3 çorba kaşığı sıvı yağ konur. Köftelerin iki tarafı yağlanarak tencereye sıralanır. Orta ateşte kapak örtülerek ve ara sıra sallanarak hafifçe kızartılır. Üzerlerine yarım halka şeklinde doğranmış domates ile yarıya kesilmiş sivri biberler ile 2-3 kaşık su konur. Kapak örtülür, hafif ateşte 10-15 dakika pişirilir. Gevrek patates kızartması ile servis yapılır.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 2 Dilim Bayat Ekmek
- 3 Adet Biber
- Yarım Kg Dana Kıyma
- Yarım Demet Dere Otu
- 3 Adet Domates
- Yarım Çay kaşığı Karabiber
- Yarım Çay kaşığı Kimyon
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Yarım Çay kaşığı Tuz
- 1 Adet Yumurta
Kızartmak İçin- 5 Adet Patates
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
HazırlanışıKıyma, avuç arasında ufalanmış bayat ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, ince doğranmış maydanoz-dereotu, tuz, karabiber ve kimyon iyice yoğrulur. Kısa bir süre dinlendirilip, tekrar yoğrulur. İki ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp, ıslak avuç içinde yuvarlak yassı köfteler yapılır. Kısa kenarlı tencereye 3 çorba kaşığı sıvı yağ konur. Köftelerin iki tarafı yağlanarak tencereye sıralanır. Orta ateşte kapak örtülerek ve ara sıra sallanarak hafifçe kızartılır. Üzerlerine yarım halka şeklinde doğranmış domates ile yarıya kesilmiş sivri biberler ile 2-3 kaşık su konur. Kapak örtülür, hafif ateşte 10-15 dakika pişirilir. Gevrek patates kızartması ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder