Soğan Halkası Tarifi
Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- 4 Çorba Kaşığı Galeta Unu
- 2 Adet Kuru Soğan
- 3 Çorba Kaşığı Un
- 2 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, TuzKızartmak İçin- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
HazırlanışıSoğan soyulur. Bütün olarak enine yarım cm kalınlığında dilimlenip halka halka çıkarılır. Tuz, karabiber serpilir. Önce unlanır, sonra iyice çarpılmış yumurtaya batırılıp süzülerek galeta ununa konur. El ile bastırılıp yapışması sağlanır. Küçük derin bir kapta yağ kızdırılır. 3-4 soğan halkası silkelenerek yağa bırakılır ve pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için delikli kepçe ile kâğıt üzerine çıkarılır.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- 4 Çorba Kaşığı Galeta Unu
- 2 Adet Kuru Soğan
- 3 Çorba Kaşığı Un
- 2 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, TuzKızartmak İçin- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
HazırlanışıSoğan soyulur. Bütün olarak enine yarım cm kalınlığında dilimlenip halka halka çıkarılır. Tuz, karabiber serpilir. Önce unlanır, sonra iyice çarpılmış yumurtaya batırılıp süzülerek galeta ununa konur. El ile bastırılıp yapışması sağlanır. Küçük derin bir kapta yağ kızdırılır. 3-4 soğan halkası silkelenerek yağa bırakılır ve pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için delikli kepçe ile kâğıt üzerine çıkarılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder