İrmik Tatlısı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Su bardağı İrmik
- 2 Çay kaşığı Kabartma Tozu
- Yarım Su bardağı Pudra Şekeri
- 115 Gr Tereyağı
- 3 Adet Yumurta
Şurubu İçin- Yarım Adet Limonun Suyu
- 6 Su bardağı Su
- 1 Su bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin- Kararında Antep Fıstığı, Hindistan CeviziHazırlanışıOda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, yumurta, irmik, kabartma tozunu pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Geniş kenarlı fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. 220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için, su, şeker ve limonu kaynatın. Fırından çıkardığınız irmik tatlısını baklava dilimleri şeklinde kesin. Ilınınca, sıcak şurubu üzerine dökün. Servis tabağına alın, üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Su bardağı İrmik
- 2 Çay kaşığı Kabartma Tozu
- Yarım Su bardağı Pudra Şekeri
- 115 Gr Tereyağı
- 3 Adet Yumurta
Şurubu İçin- Yarım Adet Limonun Suyu
- 6 Su bardağı Su
- 1 Su bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin- Kararında Antep Fıstığı, Hindistan CeviziHazırlanışıOda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, yumurta, irmik, kabartma tozunu pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Geniş kenarlı fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. 220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için, su, şeker ve limonu kaynatın. Fırından çıkardığınız irmik tatlısını baklava dilimleri şeklinde kesin. Ilınınca, sıcak şurubu üzerine dökün. Servis tabağına alın, üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder