Mayonezli Humus Tarifi
Genel BilgilerKategori : Meze Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- 3 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 2 Adet Limonun Suyu
- 4 Çorba Kaşığı Mayonez
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Nohut
- 5 Diş Sarımsak
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ
- Yarım Su bardağı Tahin
- 1 Çay kaşığı Tuz
Süsü İçin- Kararında Kornişon Turşu, Maydanoz, ZeytinHazırlanışıNohut ayıklanıp yıkanır. Akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Ceviz makinesinden geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp, tuzla dövülmüş sarımsak, kırmızı pul biber, tahin konur. Sıvı yağ ve limon suyu azar azar ilave edilip karıştırılır. Son olarak kaşık kaşık mayonez katılarak servis tabağına alınır. Zeytin, turşu ve maydanoz yaprakları ile süslenir
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- 3 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 2 Adet Limonun Suyu
- 4 Çorba Kaşığı Mayonez
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Nohut
- 5 Diş Sarımsak
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ
- Yarım Su bardağı Tahin
- 1 Çay kaşığı Tuz
Süsü İçin- Kararında Kornişon Turşu, Maydanoz, ZeytinHazırlanışıNohut ayıklanıp yıkanır. Akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Ceviz makinesinden geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp, tuzla dövülmüş sarımsak, kırmızı pul biber, tahin konur. Sıvı yağ ve limon suyu azar azar ilave edilip karıştırılır. Son olarak kaşık kaşık mayonez katılarak servis tabağına alınır. Zeytin, turşu ve maydanoz yaprakları ile süslenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder