Şambali Tatlısı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 25 dk
Keki İçin- 2 Su bardağı İrmik
- 2 Paket Kabartma Tozu
- 1 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su bardağı Yoğurt
- Kararında Tereyağı, Yer FıstığıŞerbeti İçin- Yarım Adet Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıTatlımıza başlamadan önce şerbeti hazırlayalım. 3 bardağı şeker ve 3 su bardağı kaynar su tencere eklenir ve ocağa konur, kaynamaya başladıktan sonra yarım limon suyu sıkılır ve altı kapatılır. Şimdide tatlımızın kekine hazırlayalım 2 bardak irmik derin bir kaba alınır. Üzerine 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 bardak şeker eklenerek kuru malzemeler karıştırılır. Daha sonra 1 bardak yoğurt eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Fırın tepsisi tereyağı ile yağlanır. Harcımız tepsiye alınarak üzerine yer fıstıkları yerleştirlir. 180 derece fırında 20 - 25 dk pişirilir. Keki sıcak, şerbeti soğukken dökülür ve servis edilir.
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 25 dk
Keki İçin- 2 Su bardağı İrmik
- 2 Paket Kabartma Tozu
- 1 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su bardağı Yoğurt
- Kararında Tereyağı, Yer FıstığıŞerbeti İçin- Yarım Adet Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıTatlımıza başlamadan önce şerbeti hazırlayalım. 3 bardağı şeker ve 3 su bardağı kaynar su tencere eklenir ve ocağa konur, kaynamaya başladıktan sonra yarım limon suyu sıkılır ve altı kapatılır. Şimdide tatlımızın kekine hazırlayalım 2 bardak irmik derin bir kaba alınır. Üzerine 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 bardak şeker eklenerek kuru malzemeler karıştırılır. Daha sonra 1 bardak yoğurt eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Fırın tepsisi tereyağı ile yağlanır. Harcımız tepsiye alınarak üzerine yer fıstıkları yerleştirlir. 180 derece fırında 20 - 25 dk pişirilir. Keki sıcak, şerbeti soğukken dökülür ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder