Saray Lokması Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- 2 Tatlı kaşığı Maya
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Yarım Çay kaşığı Tuz
- 3 Su bardağı Un
Kızartmak İçin- 2 Su bardağı Sıvı Yağ
Şurubu İçin- 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıTencerede, yarım bardak su hafif ısıtılır. 1 tatlı kaşığı şekerle 2 tatlı kaşığı maya konup eritilir. Üzerine un elenir. Tuz ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ konur. Azar azar ılık su ilavesiyle ezilmiş yoğurt kıvamında bir hamur yapılır. El ile çırparak iyice özleştirilir. Üzeri örtülerek ılık bir yerde hamur iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır. 3 bardak şeker, 3,5 bardak su ile ateşte karıştırarak eritilir. Kaynayınca limon suyu ve kabuğu ilave edilir. 5 dakika sonra ateşten alınır. Küçük bir tencere ile yağ ateşe konur. Mayalanan hamur sol el ile tekrar çırpılır. Avuç içinde sıkılarak baş parmakla işaret parmağının arasından iki fındık büyüklüğünde çıkarılır. Yağa batırılmış kaşıkla alınıp kızgın yağa, rahat kızarabilecek sayıda bırakılır. Lokmalar kabarıp sertleşince delikli kepçe ile karıştırılır. Kızarınca süzgece çıkarılır. Sıcakken, daha önce hazırlanan şuruba atılır.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- 2 Tatlı kaşığı Maya
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Yarım Çay kaşığı Tuz
- 3 Su bardağı Un
Kızartmak İçin- 2 Su bardağı Sıvı Yağ
Şurubu İçin- 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıTencerede, yarım bardak su hafif ısıtılır. 1 tatlı kaşığı şekerle 2 tatlı kaşığı maya konup eritilir. Üzerine un elenir. Tuz ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ konur. Azar azar ılık su ilavesiyle ezilmiş yoğurt kıvamında bir hamur yapılır. El ile çırparak iyice özleştirilir. Üzeri örtülerek ılık bir yerde hamur iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır. 3 bardak şeker, 3,5 bardak su ile ateşte karıştırarak eritilir. Kaynayınca limon suyu ve kabuğu ilave edilir. 5 dakika sonra ateşten alınır. Küçük bir tencere ile yağ ateşe konur. Mayalanan hamur sol el ile tekrar çırpılır. Avuç içinde sıkılarak baş parmakla işaret parmağının arasından iki fındık büyüklüğünde çıkarılır. Yağa batırılmış kaşıkla alınıp kızgın yağa, rahat kızarabilecek sayıda bırakılır. Lokmalar kabarıp sertleşince delikli kepçe ile karıştırılır. Kızarınca süzgece çıkarılır. Sıcakken, daha önce hazırlanan şuruba atılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder