Kalburabastı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Süt
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
Şerbeti İçin- 1 Adet Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıŞeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin. Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın. Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce mutlaka 1 saat dinlendirin. Afiyet olsun
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Süt
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
Şerbeti İçin- 1 Adet Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıŞeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin. Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın. Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce mutlaka 1 saat dinlendirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder